Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

O zaupanju

Ni odgovorov
Peter Žakelj
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 2 years 3 days od tega
Pridružen: 10.01.2011

O zaupanju

 

Ko govorimo o zaupanju, je dobro ločiti dvoje: zaupati človeku ter zaupati v človeka. Zaupanje na eni strani pomeni zaupati, da drugi ne bo zlorabil tega, kar mu zaupamo, na drugi pa pomeni, da verjamemo v človeka in vidimo v njem tisto dostojanstvo, ki ni vezano ne na sposobnosti, ne na položaj, ampak na samo bistvo človeka. Najgloblje bistvo človeka je pravzaprav dejstvo, da je božja podoba, ki je vedno vredna zaupanja.

Na današnjem srečanju bomo govorili bolj o tej drugi plati zaupanja, tj. zaupanja v drugega, v Boga in vase. Kako verjeti, da smo dobri, da je drugi dober in da je Bog dober.

Za izhodišče bomo pogledali film Cirkus metulj, potem pa se ustavili pri delovnem listu, ter ogovorili na štiri vprašanja: Kako gradiš zaupanje vase, v bližnjega in v Boga ter kako drugega spodbujaš k zaupanju.Za prikaz podnapisov izberite narisano ikono zobatega kolsa v spodnjem desnem vogalu, na kateri piše nastavitve oz. settings, nato izberite podnapisi oz. subtitles in določite slovenščina.
Za celozaslonski prikaz filma kliknite na napis YouTube in nato izberite zadnjo ikono v desnem spodnjem vogalu.

Na spodnji povezavi je delovni list do kateheze: