Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Občni zbor Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote

Kot vsako leto smo se tudi letos, 27. marca 2017 zbrali na rednem občnem zboru Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote. Tokrat je to že dvanajsti občni zbor za povrstjo.

Srečanje je potekalo na Mirenskem Gradu, kjer se nas je zbralo 26 članov društva.

V uvodnem nagovoru nas je g. Peter Žakelj, predsednik društva, pozdravil in nas povabil na pot sv. Vincencija Paveljskega, zavetnika našega društva. Letos namreč praznujemo 400 letnico karizme sv. Vincencilja Pavelskega – njegovega nastopa v svetu.  Praznik spreobrnjenja apostola Pavla leta 1617 predstavlja začetek Vincencijanske duhovnosti, ki nas vabi k služenju  ubogim in zapostavljenim. G. Peter Žakelj nas je povabil, da bi nam bil sv. Vincencij Pavelski za izziv. Kljub temu, da delo v društvu dobro teče, smo povabljeni, da stremimo k svetosti, na katero nas vabi tudi sv. Vincencij. On si je za zgled vzel Kristusa, ki se je že na začetku svojega delovanja predal Sv. Duhu in odgovoril na skušnjeve, ki so v nasprotju z Njim. Na skušnjavo samozadostnosti, se Jezus nasloni na svojega Očeta, sv. Vincencij pa išče sodelavcev, na skušnjavo pomembnosti, se tako Jezus, kot sv. Vincencij odločita za služenje in ob skušnjavi udobjaoba izbereta trpljenje  in žrtvovanje.

G. Peter Žakelj, nas vabi, da bi še naprej delali dobro in presegali sami sebe.  Vse uspehe v društvu  vidi prav kot rezultat tega, da si  v društvu nismo sami sebi dovolj, da delamo skupaj, nismo samozadostni, ne iščemo pomembnosti ampak iščemo stisko in potrebe drugega in da je vse to rezultat garanja in ne lenarjenja ali iskanja ugodja.

V tej luči je bil tudi ta občni zbor izraz veselja nad tem, kar smo že naredili in odločitev, da se bomo skupaj trudili iskati odgovore na Božje  namige v vsakdanjem življenju.

Ob koncu smo nazdravili in čestitali še Simoni Stegne, ki je bila imenovana za članico sveta FIHA.