Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Piknik za prostovoljce in brezdomce na Mirenskem Gradu

Sobota 1.6. 2019 se je začela prav zgodaj, saj smo se že ob 7. uri zjutraj zbrali v Dnevnem centru za brezdomce v Ljubljani. Pojedli smo dober zajtrk in takoj za tem se je ekipa 24 prostovoljcev in brezdomcev odpravila na pot na Mirenski Grad.

Tam nas je že čakala kavica, piškoti in ekipa primorskih prostovoljcev, ki nas je sprejela. Vse skupaj nas je bilo nekaj več kot 70. Janja nas je razporedila v dve skupini. Večina brezdomcev in nekaj prostovoljcev se je odpravilo v dolino na njivo, kjer so pleli krompir. Nekateri so povedali, je bilo delo naporno, ker je postajalo čedalje bolj vroče, drugi pa so bili zadovoljni zaradi zabavnega skupnega dela.

Sama sem bila dodeljena za pomoč v kuhinji. Skupaj z Brankom, našim novincem Jakobom in še nekaterimi, smo pridno prali in rezali zelenjavo, kruh, krompir in vse, kar je bilo še potrebno postoriti. Maja je koordinirala pripravo hrane, fantje pa so zakurili žare in začeli s peko mesa ter ostalih dobrot.

Kmalu so se vrnili tudi pridni delavci z njive. Postregli smo jim z odličnim kosilom, vključno z dobrimi sladicami, sadjem in na koncu še s kavo. Vsi smo bili zadovoljni, ker smo se dobro najedli. Med kavo smo podelili nagrade najbolj angažiranim pri aktivnostih društva, in sicer bone za nagradni izlet v Vrbo. Nekateri so bili nagrade tako veseli, da so skakali od veselja.

Po kosilu je bil čas za druženje in počitek. Nekateri so počivali, peli ob kitarah ali igrali družabne igre, drugi pa smo odšli na ogled posestva na lepem gričku pod Krasom. Maja, ki je vodila ogled, je bila z informacijami zelo izčrpna. Izvedeli smo, kaj vse se med tednom dogaja na Mirenskem Gradu. Ko smo se vrnili, smo se pridružili ostalim pri igrah in klepetu.

Okoli 15. ure smo naredili še skupinsko fotografijo, potem pa se odpravili nazaj v Ljubljano, polni dobre volje in lepih vtisov.