Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Razbita tišina

Ni odgovorov
marta
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 15 weeks od tega
Pridružen: 25.02.2011

V torek sva si z možem  na Planet plus ogledala film Razbita tišina.
Vsebina
Rachel je mama iz predmestja. Živi s hčerko Dino. Srečna je, saj misli, da sta s hčerko povezani v dobrem in hudem. Dina pa naredi samomor in mama išče odgovore. Odkrije, kako so se drugi spravljali nad Dino in izkoristili njeno trenutno nepremišljenost, ko je poslala svojo golol fotografijo svojemu fantu, da bi se mu prikupila po tem, ko mu je povedala, da ni še pripravljena na podaritev in je bil on zaradi tega uželjen. Toda fotografija zaokroži po spletu in Dino vsi izločijo, se ji posmehujejo, izključena je kot najboljša igralka iz ekipe, ne dobi štipendije, onemogočen ji je vpis na izbrano univerzo. V tem obupu si Dina vzame življenje. Ko mama to raziskuje, prejema anonimna sporočila, šola noče sodelovati, ker se boji težav s starši, ki so zelo zaščitniški. Se pa prebudi vest v mladih, v Dininih vrstnikih. Na pobudo Dinine prijateljice, ki je tudi podlegla vplivu večine in v težkih dneh Dini ni bila v oporo, povabijo na srečanje Dinino mamo, priznajo svojo krivdo za Dinino smrt, ko so lahko tudi s svojim molkom in opazovanjem prispevali kamenček k odločitvi za smrt. To podkrepijo s simboličnim dejanjem, ko se za mesec dni odpovedo svojim telefonom.

Film je lahko iztočnica za izpraševanje vesti

  1. Kakšen je moj / najin odnos do otrok?
  2. Kakšen je moj/ najin odnos do sodobne tehnologije?
  3. Ali so fotografije otrok, ki jih objavljamo na spletu lahko plen in vir naslade pedofilov?
  4. So otroci dovolj seznanjeni s pastmi interneta in pametnih telefonov?
  5. V kakšne namene uporabljam sodobno tehnologijo?
  6. Govorim med vožnjo po telefonu?
  7. Imam doma še dolge pogovore o službi in prek telefona urejam in rešujem probleme medsebojnih odnosov?
  8. Koliko z branjemin gledanjem "zabeljenih " novic prispevam, da se te razširjajo in s klikanjem prispevam k številu ogledov?