Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Temple Grandin

Ni odgovorov
Andreja
Slika za %user
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 10 weeks od tega
Pridružen: 10.01.2011

Že lep čas nazaj smo si ogledali film Temple Grandin. Na prvi polgled se film mogoče ne zdi tako zanimiv, potem pa človek ob gledanju naleti na mnoge zanimive poudarke, ki nas spodbujajo k razmišljanju:

- vsaka nova situacija, ki nam vzbuja strah, so vrata v nov svet - tvegaj,

- stvari niso vedno take kot se zdijo - tvegaj drugačen pogled,

- hvaležnost za trdo vzgojo in neomajno mamino vero.
 

Opis filma:
Nisem kot drugi ljudje. Jaz razmišljam v slikah," je rekla Temple Grandin. Bila je odrinjena in napak razumljena mlada ženska, ki je svoje edinstvene talente usmerila v kariero znanstvenice, avtorice in aktivistke za zaščito živali. Po avtobiografski zgodbi posneti film "Temple Grandin" prinaša osupljivi portret avtistične mlade ženske, katere življenje je zgolj z odločenostjo in pomočjo mentorjev postalo navdihujoča zgodba o uspehu. Z neverjetnim nastopom Claire Danes v naslovni vlogi film opisuje zgodnje življenje Grandinove, potem ko so ji v otroštvu postavili diagnozo avtizma; njeno burno odraščanje in razvoj skozi šolska leta; ter vztrajno podporo, ki jo je bila deležna s strani matere, tete in učitelja naravoslovja. Proti vsem pričakovanjem se je Temple sčasoma preobrazila v samostojno in priznano inovatorko v industriji živinoreje; to dejavnost je dodobra pretresla s svojimi izumi in raziskavami. Vizualno edinstven film prinaša osupljiv vpogled v svet Grandinove; gledalce popelje v njen um z nizom prizorov, ki odslikavajo njeno dojemanje same sebe, od otroštva skozi mladost in do odraslosti na začetku kariere ter pozneje. Igrajo tudi Catherine O'Hara, Julia Ormond in David Strathairn.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=cpkN0JdXRpM

"Polkicani smo, da z dejanji razodevamo božjo dobroto." Sv. Vincencij Pavelski