Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Tretja birmanska olimpijada

Na Mirenskem Gradu so se ob petkih 26. 4., 10. 5. in 24. 5 odvijale birmanske olimpijade. Birmanci iz različnih župnij so po skupinah tekmovali med sabo v šestih disciplinah, in sicer v pink ponku, namiznem nogometu, biljardu, Activityju, mikadu in igri Človek ne jezi se. Tretja olimpijada je potekala med birmanskima skupinama iz Branika ter Bilj in Bukovice. Ob 19h smo se vsi zbrali v mladinskih prostorih, kjer je olimpijada tudi potekala. Najprej smo skupaj zmolili za blagoslov in prosili Boga za pošteno igro. Birmance iz vsake župnije so potem animatorji razdelili v skupine ali pare. Vsak par ali skupina je dobila svojega nasprotnika, s katerim je tekmovala v vseh disciplinah. Vsaka igra je bila omejena s časom 10 min. Na koncu je glavni sodnik zbral in preštel rezultate ter določil zmagovalca. Po razglasitvi rezultatov je sledilo še prijetno druženje in čas za pogovor v mladinskih prostorih.

Tretja birmanska olimpijada je bila zadnja, 7. junija sledi še finale birmanske olimpijade. Na ta dan bodo vse birmanske skupine vsaka iz svoje župnije peš poromale na Mirenski Grad, nato bo sledila sveta maša in zatem težko pričakovani finale birmanske olimpijade. Tako bomo skupaj zaključili priprave na sv. birmo za letošnje šolsko leto.

Janja Kobal