Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Zaključek akcije Vincencijevega koledarja

Po duhovnih vajah za prostovoljce smo izkoristili nedeljsko popoldne, da se skupaj srečamo ob zaključku akcije Vincencijevega koledarja.

Letošnja jesen je bila že tretja po vrsti, ko smo člani Društva prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote stopili skupaj in se vsako nedeljo od začetka septembra do konca novembra podajali v različne župnije po Sloveniji, ob koncu vsake svete maše predstavili svoje delo, ponudili naš koledar ter navzoče prosili za sodelovanje tudi v obliki finančne podpore.

Zbrali smo se v Marijinem domu, kjer nam je Gregor najprej predstavil rezultate. Vseh prostovoljcev, ki smo obiskovali župnije, nas je bilo 67, skupno smo obiskali 254 župnij, največ po koprski in ljubljanski škofiji, podali smo se pa tudi na štajersko in dolenjsko. Ko smo si po malih skupinah podelili svoje vtise in doživetja na župnijah, smo  ugotovili, da smo bili na župnijah lepo sprejeti in nas akcija vse povezuje. Ljudje so koledar sprejeli za svojega in nas marsikje že pričakujejo. Hvaležni smo tudi za tople sprejeme župnikov.

Ker je prodajalcev in župnij vedno več, smo se letos še bolj srečevali s pomanjkanjem zložljivih mizic, ki jih lahko damo v avto in nato postavimo pred vhod v cerkev. Ko smo en za drugim omenjali ta »problem«, so se voditelji akcije pomenljivo spogledovali in muzali. Sledilo je namreč presenečenje, ko je v zahvalo za darovan čas vsak dobil brezrokavnik z logotipom društva, družina pa zložljivo mizico, ki bo zagotovo prišla prav naslednjo jesen, ko se bomo zopet podali do vseh dobrotnikov brez katerih te akcije ne bi bilo.

Iskrena hvala vsem, ki nas podpirate s svojimi darovi in molitvami.