Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Zapojmo Mariji

Ves mesec maj ima naša Mati, Marija, v naših bogoslužjih posebno mesto. Slovenci jo radi počastimo s pesmijo, zato smo na majski delavnici izdelovali čisto naše pesmarice z Marijinimi pesmimi.

 

Najprej smo vzeli trši papir za platnice ter barvane liste A4. Vse smo enkrat prepognili in nato speli ter tako dobili knjižico. Izrezali smo pesmi, med katerimi so bile tiste malo bolj "moderne" kot na primer Marija, prelepo bitje ali Ti si moja Gospa, pa tudi druge lepe Marijine kot Jaz sem otrok Marijin, Še gori ljubezen, Veš, o, Marija in jih prilepili v knjižico. Ostalo nam je le še, da svoje pesmarice okrasimo. Eni smo vanje lepili rožice, drugi smo jih okrasili s flomastri, spet drugi smo izrezovali lepe podobe iz revij. Vsak je svojo pesmarico obogatil in polepšal na svoj način.

 

Sedaj nas pesmarice vabijo, da jih ves mesec jemljemo v roke in pojemo Mariji, ob njenih pesmih pa razmišljamo o njenem življenju in zvestobi Bogu ter jo prosimo, da bi imeli moč za življenje po njenem zgledu.