Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

3. teden: HVALA, četrtek

4 odgovori [Zadnja objava]
urednik
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 3 years 8 weeks od tega
Pridružen: 17.03.2010

Prav je, da se zahvalim drugemu, čeprav je storil nekaj, kar je njegova dolžnost ali služba.  

DRŽI ali NE DRŽI?

Gregor
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 5 years 21 weeks od tega
Pridružen: 09.03.2011

Jaz bi rekel, da DRŽI.

Četudi nekdo nekaj naredi, kar se po službeni dolžnosti pričakuje od njega, se mu ponavadi zahvalim, saj s tem izkažem pozornost do tega, kar dela in da mu dam vedeti, da bi moralo biti vsako delo cenjeno.

Tudi ko si z nekom službeno dopisujem in ga prosim ali samo spomnim, da mora nekaj narediti, na koncu dodam še besedo hvala. Je pa res, da mi pri tipkanju to gre lažje od rok, kot pa v primeru, ko moram sogovorniku reči hvala. Tu mi še malo škriplje. 

Urska Cuk
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 3 years 31 weeks od tega
Pridružen: 18.08.2013

Tudi jaz pravim, da trditev drži.

Če izhajam iz tega, da je vse dar, da nič ni samoumevno, potem je tudi tisto, kar je za nekoga dolžnost, za kar je dobil plačilo, zame dar, za katerega se zahvalim.

Pri sebi vidim, da me edino hvaležnost vleče ven iz teme. Kakor nisem pozorna na to, da je vsaka stvar, človek, njegovo dejanje, dar, potem si že mislim, da mi/nam to kar v osnovi pripada in začnem pričakovat in se zavrtim okoli sebe. Potem pa pričakujem vedno več in vedno več - vidim samo sebe, svoje potrebe.
Hvaležnost me pa obrne k drugemu.

Poleg tega mi je lepo, kadar se meni zahvali, četudi naredim nekaj, kar je moja naloga. Takrat čutim, da smo skupaj, da delamo skupaj, da ne gre samo za golo izvajanje, ampak je nekaj več....


Petra
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 5 years 7 weeks od tega
Pridružen: 07.02.2011
Tudi mi se strinjamo, trditev drži!
 
Če je zame vse dar, je tudi delo drugega, čeprav je to njegova dolžnost ali delo, zame dar. 
Ko se mu zahvalim, mu dam mesto, mu dam vedeti da je dobro, da je  in da dela to, kar dela. Brez njega, ne bi bilo enako. 
Tudi ko se drugi meni zahvali, me to razveseli in se počutim cenjeno in še z večjim veseljem potem delaš.
Tjaša
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 3 years 16 weeks od tega
Pridružen: 01.11.2011

DRŽI :)

V teh prazničnih dnevih so se nam starši otrok, ki hodijo k nam v varstvo ob voščilih velikokrat zahvalili. Pa čeprav je varstvo otrok moja služba sem jim bila za njihovo pozornost oz. zahvalo zelo hvaležna in je vesela.

Tudi sama se rada zahvalim npr. trgovkam v trgovini, delavcem na bencinski... in se včasih kaj z njimi pohecam. Lepo mi je videti kako jih to razveseli in iz tiste delovne velikokrat zdolgočasne rutine nasmeji in poživi.