Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Šmarnice 2011

Ob zgledu svetega Vincencija Pavelskega se bomo v mesecu maju odpravili na pot naše osebne dobrodelnosti in solidarnosti.

Najprej bomo rušili zgrešene predstave o tem, kaj je v življenju pomembno, kaj nas osrečuje. Odkrivali bomo, da so odnosi prazni in nerodovitni, če v njih ni prostora za resnico, sočutje in mir. Spoznavali bomo, da nas vse Bog kliče k darovanju za bližnjega. To je naše poslanstvo, ki ga mora podpirati zaupanje v Božjo previdnost, odpuščanje in vera v spreobrnjenje, odkrivanje hrepenenj, ki jih je v nas položil Gospod, molitev ter stanovitnost v hoji za Kristusom. Življenje in delo svetega Vincencija Pavelskega, ki ga bo pred nami razkrivalo šmarnično branje, naj ne ostane le lepa zgodba, ampak naj nas nagovarja, da bomo zmogli na konkreten način odgovoriti na stisko bližnjih, najbližjih.

 

Zgledi vlečejo, pravi pregovor, zato se bomo v zadnjem delu šmarničnega branja srečali s svetniki in božjimi služabniki, ki so ob Vincencijevi duhovnosti zagoreli v darovanju za bližnje. Njihove zgodbe nas bodo nagovarjale k petim krepostim, ki naj vodijo našo dobrodelnost in solidarnost: preprostost, ponižnost, krotkost, zatajevanje in gorečnost. Vse te kreposti so lastne tudi Mariji, ki naj bo naša priprošnjica, ko se odpravljamo na pot darovanja in služenja bližnjim in Bogu.