Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

31. dan: Posvetitev Mariji

2 odgovora [Zadnja objava]
urednik
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 3 years 13 weeks od tega
Pridružen: 17.03.2010

Po atentatu je papež Janez Pavel II. prepoznal svoje poslanstvo tudi v tem, da ponovno obudi dogodke v Fatimi in izpolni Marijino prošnjo, ki jo je pred več kot 64 leti zaupala trem pastirčkom. Želela je, da papež skupaj z vsemi škofi posveti Rusijo in ves svet njenemu brezmadežnemu Srcu. Pastirčkom je razodela, da se bliža še hujša vojna in preganjanje Cerkve, če se ljudje ne bodo spreobrnili.

 

Njene napovedi so se uresničile. V desetletjih po prikazovanjih so se nad človeštvo zgrnili črni oblaki. Začela se je druga svetovna vojna. V njej je življenje izgubilo več kot 60 milijonov ljudi. Bolezni, lakota, bombardiranja,  pokoli in drugi vojni zločini so pretresali svet. Posledice vojne so bile strahovite.

 

Tudi po vojni se je trpljenje ljudi nadaljevalo. Po Evropi se je razširil komunizem. Začelo se je krvavo preganjanje Cerkve. Veliko duhovnikov in laikov je bilo ubitih, veliko jih je bilo zaprtih ali drugače preganjanih. Svet se je razdelil na vzhod in zahod. Začela se je tako imenovana hladna vojna med Združenimi državami in Sovjetsko zvezo. Grozila je jedrska vojna, ki bi lahko prinesla samouničenje človeštva.

 

V vsem tem času je sestra Lucija vztrajno in pogumno ponavljala Marijina sporočila in klice k spreobrnjenju. Vedno znova je prosila škofe in papeže, naj se zavzamejo za posvetitev Rusije in sveta Marijinemu brezmadežnemu Srcu. Šele papež Janez Pavel II. je dokončno izpolnil Marijino naročilo. 25. marca 1984 je skupaj z vsemi škofi sveta na trgu sv. Petra pred kipom fatimske Matere Božje posvetil svet in Rusijo Marijinemu brezmadežnemu Srcu.

 

Po posvetitvi se je ozračje v Evropi in svetu začelo umirjati. 8. decembra 1987, na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, je bil podpisan prvi temeljni sporazum med Sovjetsko zvezo in Združenimi državami za omejitev oboroževanja. Komunizem je začel izgubljati svojo moč, kar je postopoma pripeljalo do razpada Sovjetske zveze in drugih komunističnih vladavin v Evropi. Končno je nastopilo obdobje miru. Marija, Kraljica miru, je s svojo materinsko roko obrnila tok zgodovine in prinesla človeštvu novo upanje za prihodnost.

*

Pred stotimi leti je Bog v Fatimi začel pripravljati svojo zmago nad zlom, ki se je razbohotilo v svetu. Na svet je poslal Marijo. Po preprostih pastirčkih je kakor ljubeča in skrbna mati spregovorila svetu, da bi nas opozorila na nevarnosti, ki smo se jim brezglavo bližali. Želela je, da se močneje oprimemo molitve, odpovedi in potrpljenja ter nas po zgledu pastirčkov učila, kako postati njeni sodelavci za mir na svetu.

 

Njena sporočila in klici so danes enako pomembni kot pred stotimi leti. Zlo je še vedno na svetu. Preoblečeno v drugačno obleko nas prepričuje, da Boga ne potrebujemo, da smo lahko sami sebi bogovi. Marija nas danes znova prosi in spodbuja, naj posnemamo Lucijo, Frančiška in Jacinto ter ji na ta način pomagamo reševati svet, ki mu grozijo nove nevarnosti.

 

Zgodba o dogodkih iz Fatime, ki si jo slišal v tem šmarničnem branju, naj v tebi prebudi novo zaupanje in ljubezen do Marije. V tebi naj raste veselje do molitve, odpovedi in potrpljenja. Vsak dan se odločaj za dobro. Poklican si, da skupaj z Marijo spreminjaš svet, da bo v njem zmagalo dobro.

 

NALOGA: Obesi plakat z nalepkami na vidno mesto. Razmisli, kako boš živel to, kar si spoznal v letošnjem šmarničnem branju. V družini skupaj zmolite posvetilno molitev Marijinemu brezmadežnemu srcu. 

 

s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 3 years 3 weeks od tega
Pridružen: 13.01.2011

Ob sklepu Šmarnic z veseljem izpolnjujem naročilo sosester, s katerimi smo ves mesec skupaj prebirale šmarnično branje, da naj povem, da so zelo lepe in se v imenu vseh zahvalim Urški in Petru. Iz srca hvala za tako nagovarjajoče približanje fatimskih dogodkov! Naj nas vse spremlja mogočna priprošnja in varstvo Fatimske Gospe in njenih treh pastirčkov!

eva
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 6 years 28 weeks od tega
Pridružen: 12.01.2011

Živijo!
Tudi mi se pridružujemo zahvali in pohvali, čeprav je od maja preteklo že nekaj časa! Zares z veseljem smo vsak večer prebirali šmarnice. Hvala zanje!