Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Film FIREPROOF

2 odgovora [Zadnja objava]
adrijana
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 8 years 16 weeks od tega
Pridružen: 17.03.2011

Film  FIREPROOF

zmore prikazati darovanjsko ljubezen.

 

V ogled ga priporočam  

vsem, ki ste zaljubljeni,

vsem, ki se nameravate poročiti,

vsem, ki ste poročeni, tudi že dlje časa,

vsem, ki čutite, da sta se s sozakoncem oddaljila,

vsem, ki si želite, da bi bil vaš zakon zopet "živ",

vsem, ki zakoncem pomagate obnavljati "živost" odnosa,

vsem, ki radi pogledate film z uporabno sporočilnostjo.

Film tudi nazorno pokaže, pri kom dobiti moč za darovanjsko ljubezen.

 

Moj sozakonec je oseba, ki jo imam rada, zato mu bom pomagala uresničiti tiste stvari, katere si želi. Želim mu pripravljati tak prostor, v katerem se bo prepoznal, da je ljubljen. Ko zmorem zamenjati pogled iz, kaj mi mora sozakonec storiti, da bom zadovoljna, v, kaj mu želim pripraviti, da se bo čutil sprejetega, sem na pravi poti. In tak pogled mora biti obojestranski, da oba "hraniva" drug drugega.

 

In naj vaš trud v tej smeri, z Božjo pomočjo,  obrodi obilo sadu.

marta
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 50 weeks 6 days od tega
Pridružen: 25.02.2011

Film Fireproof nas popelje v sreišče mnogih zakonov. Prikazuje zakon, ki zaide v krizo, pokaže pa tudi, kako začeti znova.Ko glavni igralec Caleb zaupa svojemu očetu, da je ločitev pred vrati, mu oče svetuje, naj poskusi "40 dnevni izziv ljubezni". Tako se uči požrtvovalno, z dejanji ljubiti svojo ženo.

Na začetku tega ne dela s srcem. Sprašujemo se, ali se bo njegovo srce spremenilo in ali lahko spremeni stvari preden bo prepozno?

SPOROČILO, KI SEM GA DOBILA OB GLEDANJU

Odnos začne lahko zdraviti en sam. Prava ljubezen in božja pomoč odtali srce drugemu, da lahko vstopita ponovno v odnos, ki pa ni samoumeven. Gojiti ga je treba iz dneva v dan.

V ozadju pa je prikazan odnos obeh zkoncev do svojih staršev. Caleb zaupa svojemu očetu, za reševanje zakona sprejme njegove nasvete, z materjo pa hitro zaide v konflikt. Tako mi je bil film spodbuda, da prevetrim svoj odnos do moža in do staršev.

ZANIMIVOSTI O NASTANKU FILMA

Film sta producirala in režirala brata Stephen in Alex Kendrick, ki imata pastoralne izkušnje in delata z mnogimi zakonci.

Nastal j z zelo nizkim proračunom (500 000 USD). To seveda ni šlo na račun kakovosti, ampak ker ni bilo potrebno plačati lokacij za snemanje, za catering so poskrbele lokalne župnije, igralci in režiserja so se odrekli honorarju.

Andie
Slika za %user
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 3 years 4 weeks od tega
Pridružen: 17.02.2011

Ob gledanju filma se mi je porajalo več vprašanj...

- kdaj sta se Caleb in Catherine začela odtujevati - do končnih hudih prepirov oz. ignoriranja eden drugega? Se nista zavedala, kam gre njun zakon? To mi še enkrat sporoča, da se morava truditi za najin odnos vsak dan znova, tudi če se nama zdi, da nama gre vse dobro in ni nevarnosti. Ne smeva si dovoliti, da se nama kaj v najinem odnosu zdi samoumevno, "ognjevarno". Ne smeva dopustiti, da bi razne najine osebne želje ali celo majhne odvisnosti rušile tisto, za kar sva se odločila in si na topel poletni dan obljubila.

- bi bila zmožna ljubiti eden drugega in delati vse z brezpogojno ljubeznijo, če drugi te ljubezni oz. dejanj ne bi vračal? Koliko časa bi vztrajala? Ljudje smo tako pogosto sebični in delamo stvari s podzavestno željo, da nam bo enkrat (čimprej!) vrnjeno. Če pa tega ni, lahko nastane problem. V filmu je lepo pokazano, kje lahko črpamo ljubezen in moč za najin odnos - iz Božje brezpogojne ljubezni do nas.

Film je vsekakor vreden ogleda - to velja za vse, ne samo za pare.

 

 

null