Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

LJUBEZEN BREZ OBŽALOVANJA

2 odgovora [Zadnja objava]
upravnik
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 47 weeks 3 days od tega
Pridružen: 11.03.2010
 ...v vsakem izmed nas je neizmerno hrepenenje, klic k globoki in popolni darovanjski ljubezni ... s trudom, prizadevanjem in božjo pomočjo jo je mogoče živeti v vsakdanjem življenju, v prijateljstvih, v zakonu ...
 
... pričevanje, ki si ga je res vredno ogledati.

 

 

 

 

 

 

 
Tjaša
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 51 weeks 3 days od tega
Pridružen: 01.11.2011

Lepo pozdravljeni!

 

Na naših srečanjih mladinske skupine postaja z vsakim naslednjim srečanjem bolj pestro, veselo in globlje. Na pobudo mladink smo zadnja mladinska srečanja namenili razmišljanjem in pogovorom o telesnosti, spolnosti ter odnosu med fantom in dekletom. Dilem in vprašanj je bilo veliko:

 

» Le, kje naj izvem stvari o tej temi, ko mi doma rečejo: Za te stvari si še premlada.«

 

»Koga naj vprašam, ko pa doma s težavo govorimo o tej temi?«

 

»Kako naj vem, kdaj je pravi čas za prvi spolni odnos? Cerkev pravi, da je potrebno počakati do poroke,  v šoli nas pa že učijo preventive pred spolnim odnosom…«

 

Iskanje pravih odgovorov smo dopolnili z ogledom pričevanja para, ki je prav tako kot mi iskal odgovore na ta vprašanja. Pričevanje zaročencev z naslovom Ljubezen brez obžalovanja nas je navdušilo in nagovorilo saj je spregovorilo o spolnosti v drugačni oz. novi življenjski luči.

 

Delček tega kar nas je nagovorilo, naših razmišljanj in pogovora želimo deliti tudi z vami.

 

Vanessa

Sedaj se pri mladinski skupini pogovarjamo o spolnosti. Na to temo smo si ogledali tudi izsek iz pričevanja Ljubezen brez obžalovanja.

Najbolj se mi je v spomin vtisnilo to, ko je Jason razlagal kako »daleč« lahko greš na zmenku.

Resnica pa je tudi v govoru, ki ga je imela Crystalina, ko je rekla, da si vse ženske želimo biti ljubljene in bi za to naredile vse, tudi stvari, ki se nam zdijo v tistem trenutku pravilne a se šele kasneje zavedamo kakšno napako smo naredile.

Resnično je tudi kako ženske velikokrat mislimo, da dobro »skrivamo« naše občutje pred drugimi, da jih mečemo na finto a na koncu delamo to same sebi.

Dotaknila se me je še misel kako ima Bog že vse »splanirano« za nas. Dober primer, ki ga je povedal Jason o poročenem paru, ki je prelistal stare slike in videl, da sta se že pred tolikimi leti videla a se nista poznala.

 

Ana

Všeč mi je bilo, da sta spregovorila o spolnosti na glas, brez sramovanja ter mi s tem približala, kaj naj bi bila spolnost.

 

Ines

Od vseh delov, ki smo si jih ogledali mi je najbolj ostalo v spominu to, ko so rekli, da smo punce pripravljene dati tudi svojo nedolžnost, da bi od fanta dobile ljubezen.

Pa ko je Crystalina rekla, da po vseh zabavah in »podvigih« se ni počutila odlično pač pa prav obratno. Všeč mi je bilo, ko je povedala, da dejansko skoraj nobena ženska ne daje svojemu telesu prave cene in da naj dobro premislimo preden podarimo sebe nekomu, ker tega ne bomo nikoli dobile več nazaj.

Zelo mi je všeč, da sta realna in povesta brez ovinkov. Onadva sta tisto, kar vsak najstnik rabi.

 

Nika

Pričevanje je bilo zelo poučno, ker ni bilo dolgočasno in je govorilo resnico, ki jo v šoli ali v Cerkvi ne bi izvedeli in je odgovorilo na veliko vprašanj. Za naprej si bom zapomnila pričevanje Crystaline, ki je opisala njeno pot spolnosti, kako je bilo pred spolnim odnosom in po njem. Da je potrebno premislit preden greš v  spolnost, ker ni lahko.

V Jasonovem pričevanju pa mi je bilo všeč, ko je tudi on povedal svojo zgodbo in kako mu je uspelo ostati nedolžen, ker je poslušal srce in se zamislil, kako bi bilo, če bi nekdo drug delal z njegovo bodočo ženo to kar on misli početi z vsakim drugim dekletom.

 

Anastazija

Pričevanje je bilo zelo dobro. Veliko sem izvedela o občutkih, kako te lahko spolnost prizadene še posebej, če nisi pripravljen na to. Jason je povedal svojo stran zgodbe, kako je spolnost pri fantih. Crystalina pa je povedala kako je pri dekletih, kaj vse bi dekleta naredile, da bi bile ljubljene.  Po tem filmčku na spolnost gledam drugače. Kaj je prava čista ljubezen oz. čist in lep spolni odnos in kaj je zgolj fizičen spolni odnos.

 

Niko

Vesel sem, da imamo možnost z mladimi gledati in videti tako poučne in predvsem življenjske stvari. Tema o odnosih, spolnosti med mladostniki je nekaj, kar se jih v tem obdobju živo dotika. In po svoje so nemočni, ker odgovorov na ta vprašanja ne najdejo nikjer, ne v šoli in ne v Cerkvi.  To bi nas moralo skrbeti, ker so vrženi v ta svet, ki pozna samo eno resnico - "uživaj dokler lahko." Vesel sem, da smo lahko  skupaj z njimi ob  pričevanju dveh zaročencev si skušali odgovoriti na vsaj nekatera vprašanja, ki jih v tem obdobju še kako zanimajo.

 

Tjaša

Zelo sem vesela in me navdušuje, da so mladinke žive, da iščejo odgovore in resnico, da si želijo lepih odnosov ter da nam je skupaj lepo.

Tudi sama sem hvaležna za to pričevanje. Je zgled in da vedeti, da je možno živeti  ljubezen v vsej svoji polnosti. Nagovarjajo me besede iz molitve na začetku pričevanja: »dar čistosti, da bi lahko svobodno ljubili«. Želim si da bi lahko to čistost živela s telesom (dotiki, pogledi …), srcem (čustva, strasti, dejanja, misli,odpovedi) ter dušo (hrepenenja), da bi svobodno ljubila.

 

Kako pa vi gledate na telesnost in spolni odnos? Imate podobne dileme kot mi?

 

Veseli bomo vaših odgovorov!

 

Lepo se imejte.

Mladinke z Grada

 

Dolores
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 31 weeks od tega
Pridružen: 17.03.2011

Pozdravljeni,

 

Glede na temo o kateri razmišljate, bo mogoče za koga zanimivo povabilo Družinskega centra Sveta Gora, ki ga posredujem v priponki:

 

http://www.dcsg.si/sites/default/files/DCSG%2C%20PREDAVANJE%20TOPIC%20SP...

 

Mogoče boste našli odgovore na vprašanja, ki se vam zastavljajo.

 

Vse dobro!