Izberite jezik:
header_duhovno_sredisce.jpgheader_zgodovina.jpgheader_cerkev.jpgheader_domov_2.jpgheader_druzinski_center.jpgheader_forum.jpgheader_gnidovcev_dom.jpgheader_samostan_lazaristov.jpgheader_vrt.jpg

Molitev veselja in ljubezni

3 odgovori [Zadnja objava]
milena
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 1 year 23 weeks od tega
Pridružen: 13.01.2011

Pozdrav, pred več kot petimi leti nam je Peter po duhovnih vajah poslal tole molitev: Gospod, zahvaljujem se ti za vse, kar mi podarjaš. Veselim se tvoje ljubezni. Naj bo moje veselje nad tvojo ljubeznijo, veselje tudi za druge. Naj bo moje prizadevanje za dobro vsem v spodbudo. Vem, ti si z menoj. Hvala ti! Naj me skrbi ne vznemirjajo in begajo. Naj izražam svoje želje tebi in se ti v molitvi in prošnjah zahvaljujem. Tvoj mir naj bo v meni in mojih prijateljih. Mir, ki presega moj razum naj varuje moje srce in moje misli v Kristusu Jezusu. Naj bo v mojih mislih vse, kar je resnično, kar je vzvišeno, kar je pravično, kar je čisto, kar je ljubeznivo, kar je častno, kar je krepostno in hvalevredno. Tvoja milost naj me vodi po poti tvoje ljubezni v trpljenju in veselju. In Bog miru bodi z mano. Amen. Sama sem se jo navalila ponavljati na poti v službo, kar mi je pomagalo ob pripravi na zapisovanje strokovnih poročil z ugotovitvami o poslovanju na pregledanem (revidiranem) področju. Kaj je lepšega, kakor zapisovati resnico na ljubezniv način, se truditi za pravičnost, čistost in ljubeznivost, pohvaliti, kar je dobrega in častnega?! Po moje je to krepost. Peter, hvala ti za to vzpodbudo. Povabim, da jo sprejmemo kot vodilo za naše misli vsak dan.

Dolores
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 47 weeks 4 days od tega
Pridružen: 17.03.2011

 Hvala Milena, da si nam posredovala to čudovito molitev.

 Vse dobro!

Peter Žakelj
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 18 hours 52 min od tega
Pridružen: 10.01.2011

Naj samo spomnim, da je molitev nastala na podlagi Pavlovega pisma Filipljanom (Flp 4,1-9). Da ne bo pomote. Sam tega nisem sposoben! Večji del je vzet od tam in le preoblikovan v molitev.

Lepo je, če bomo skupaj prosili za veselje.

s. Slavica Lesjak
Odjavljen
Zadnjič prijavljen: 4 days 4 hours od tega
Pridružen: 13.01.2011

Kako lep zgled molitve ob Božji besedi!

Hvala vsem! Naj bo veselje v Gospodu naša moč!